2014. október 18., szombat

Diós patkó.

 Hozzávalók: 50 dkg liszt, 30 dkg margarin, 20 dkg darált dió, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor.
 A kiflik beforgatásához: 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg porcukor.
 Elkészítés: a szobahőmérsékletű margarint morzsoljuk el a porcukorral, adjuk hozzá a darált diót, majd a lisztet, és jól dolgozzuk össze. Nyújtsunk belőle hosszú rudakat, vágjuk őket kb. 7 cm-es darabokra, egy kicsit sodorjuk meg, és formázzuk patkó alakúra. Sütőpapíros tepsin, előmelegített sütőben kb. 10-15 percig (sütőtől függ) süssük világosra. Nagyon vigyázzunk, nehogy túlsüssük, mert akkor száraz lesz! Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk. Lehet különböző formákra is szaggatni.


                  Jó étvágyat!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése